26 Mart 2011 Cumartesi

Broadway , NYC



Mart ayinin son gunleri olmasina ragmen kar yagdigi,yagmasa da ayazi ve ruzgariyla icimizi titrettigi icin ,bu aralar sokaklarda yuruyup havaya direnmek yerine kapali mekanlara siginiyoruz. Buradan ilkbahara sesleniyorum; gel artik!
Haftasonu munasebetiyle New York'da birseyler yapmaya/gormeye niyet ederek birkac hafta once tesadufen gazetede hakkinda yazi gorup kesfettigim bir tiyatro oyununa gitmeye karar verdik. Baska oyunu gormezdi gozumuz zaten, zira ailecek severek izledigimiz oyuncular vardi kadroda.
Oyunun adi "That Championship Season"
Oyuncular da Jason Patric, Kiefer Sutherland,Brian Cox,Jim Gaffigan,Chris Noth idi. Ozellikle Kiefer Sutherland (bizim icin o hala kahraman Jack Bauer) ve Chris Noth'u (yakisikli Mr.Big) sahnede kanli canli izleyecek olmak ayrica heyecan vericiydi.
Oyun konu itibariyle, vakti zamaninda basketbol sampiyonlugu kazanmis bir takimin yildiz 4 uyesi ve koclarinin 20 yil sonra tekrar bulusmalarinda kendileriyle ve birbirleri ile olan hesaplasmalarini anlatiyor. Kadronun tamaminin yuksek oyunculuk becerilerinin de etkisiyle oldukca guzel bir oyun olmus.Geldigimize ,gordugumuze sevindik.
45ser dakikalik 2 bolum sonunda oyun bitti,perde kapandi, tekrar acildi, selam verdiler.Henuz seyirci alkislamaya devam ederken Kiefer Sutherland bir adim one cikarak konusmaya basladi.
Once seyirciye tesekkurlerini sundu , sonra da "abilerim,ablalarim" seklinde devam etti. Meger siddet goren kadinlar,AIDSle savasanlar ve evsizler yararina 1 sise viskiyi acik arttirmayla satacaklarmis! Tabii bu esnada Chris Noth'un da etinden sutunden faydalanildi. Halen korudugu cazibesi sayesinde siseyi en son 1500 dolara satarak hayirli bir is yapmis oldular.Bizim icin de degisik bir tiyatro tecrubesi oldu.
Kitap okuyun/okutun diye yazdigim gun memlekette basilmayan kitap baskinlari vardi, tiyatroyu da ihmal etmeyin demek istiyorum ,oynanmamis oyunlari da engelleyecekleri gunlerin hic gelmemesini dileyerek!
Dunya tiyatrolar gununuz de kutlu olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder