20 Mart 2011 Pazar

ben senin bana gelebilme ihtimalini sevdim!



Aslinda bir suredir kullandigim ve cok memnun oldugum e-reader olan kindle'dan bahsetmek istiyordum. Fakat son birkac gundur taniklik ettigimiz ilginc gelismeler yuzunden onun yerine ipad2'den soz etmem gerektigine karar verdim.
Ilgilenenlerin ve hatta ilgilenmeyenlerin dahi cogunun bildigi uzere, Apple cikardigi tablet "mucizesinin" ikinci versiyonu olan Ipad2'yi gectigimiz hafta magazalarinda satmaya basladi.
Zaten meraklilari bekliyordu, dedikodular aylardir sanal alemde dolasiyordu, yeni eklemeler olacakti vs. Steve amca olmeden goreyim diyerek hizlandirdi belki de, bilemiyoruz.Sonunda 2 mart'ta tanitti kendisini. Onunde de kamerasi vardi artik, daha hafif,daha hizliydi. 11 mart'tan itibaren de Apple magazalarinda satisa sunacaklarini soylediler Amerika ve birkac ulkede daha.
Buraya kadar hersey normal. Gelelim bizim (Apple urunlerini seven ve maalesef teknolojik urunler konusunda zaafi olan bir ciftten bahsediyoruz) aklimizin ermedigi kisma. Once duyduk ki ablanin biri New York 5.cadde uzerindeki Apple magazasinin onunde ilk gun olusan kuyrugun en onundeki sirasini neredeyse 2 ipad alinabilecek bir paraya satmisti. Bu paranin icine cihazin kendisi dahil degildi, sadece uzun saatler boyu bekledigi yerini satmisti. Buna da peki dedik. En azindan bir taraf akilli davranmis ve talebi gorerek parasini kazanmisti.
Biraz zaman gecip incelemeleri okuyup,kendisini de magazada birkac kez inceledikten sonra biz de alsak mi diye dusunerek gectigimiz cuma aksami evimize en yakin magazaya gittik. Tabii ki her elektronik alisverisi oncesi oldugu gibi bizde de sekerciye giden cocuk havasi yok degildi. Fakat calisanlardan biri ,maalesef elimizde kalmadi, yarin gelmesini bekliyoruz sabah bir deneyin isterseniz dedi. Ve ekledi ; "Normalde sabah 10'da aciyorduk, fakat bu Ipad2 satislari nedeniyle 9da aciyoruz. Yalniz erken gelen alir,sona kalan dona kalir usulu satis yaptigimiz icin sabah 7de burada siraya girmeye basliyorlar haberiniz olsun" Biz de o kadar vahim durumda olmadigimizi ,zaten yola cikacagimiz icin sabah erken kalkacagimizi ve 9bucuk -10a dogru bir gelip bakacagimizi, ama bir ipad ugruna cumartesi gunu sabahin 7sinde kuyruga girmeyecegimizi konustuk.
Ve cumartesi saat 9.45 gibi alisveris merkezine gittigimizde,acaba acik midir bu saatte, manyaklik mi ediyoruz derken karsimiza saatlerdir bekledigi portatif sandalye getirmis teyzelerden,yere oturmus hintli abilerden belli olan 30-35 kisilik bir sira cikti. Tamam eger 15 dk. sonra magaza acilacak ve alacaksak sira beklemek makul olabilir diyerek siraya gectim. Ama hala icim de rahat degil, deli miyiz biz napiyoruz sorgulamalari yapiyoruz.
Daha 1-2 dk. gecmemisti ki, calisanlardan biri siradakilere soyle bir duyuru yapti "arkadaslar,ipad2 icin bekliyorsaniz henuz elimize kargo ulasmadi, bugun gelip gelmeyecegini de bilmiyoruz'. Ben direk ciktim siradan, baska islerimiz vardi ve onlari halletmek uzere uzaklastik. Alisveris merkezinden cikarken saat 11e geliyordu, gecerken tekrar baktigimda ,siradan cikanin bir tek ben oldugumu ve hatta siraya eklenenler oldugunu gorduk.
Ve sorduk calisanlara, - "biz mi yanlis anladik ? bu arkadaslar neyi bekliyorlar ? "diye.
Aldigimiz cevap daha da ilgincti - "kargo gelme ihtimaline karsi buradalar!"
-Gercekten mi?
-Evet ,problemliler biraz!

Gercekten bir problem vardi. Ve maalesef problem birkac kiside degil buyuk bir cogunluktaydi.Kuyruktakilerin o yorgun,bitkin, gunlerdir birsey yememis bir insanin ekmek kuyrugunda beklemesi gibi bekleyisleri bizde buyuk bir saskinlik ve ofke yaratti. Hala da bir anlam veremiyoruz. Amerika'da neredeyse butun magazalarda tukenmis durumda su anda bu cihaz. Kargo geldigi gibi satiliyor diyor calisanlar. Cunku zaten gelebilme ihtimalini sevip bekleyenler kapilarin onunde gunlerini geciriyor.

Bunu teknoloji urunlerine olan bagimlilik,once almanin verdigi sukse veya baska bir hastalikli ruh haliyle bile aciklayamadik biz. Bilen varsa beri gelsin!

2 yorum:

  1. eee; sonuc ne peki? Sonunda kendinize aldiniz mi bi dane?

    YanıtlaSil
  2. Aldik Yalincim, hem de sandvic almak icin girdigimiz markete tam da o dakikalarda gelmis oldugundan ve budan kimsenin haberi olmadigindan hic beklemeden aldik, cok memnunuz.

    YanıtlaSil